Valóban megéri előfizetéses rendszert építeni?

Az online vállalkozások körében egyre népszerűbbek az előfizetéses rendszerek. Most megmutatom, miért és hogyan érdemes belevágnod egy ilyen üzlet felépítésébe.

Az online vállalkozások körében napjainkban egyre népszerűbb az előfizetéses rendszerek alkalmazása. Nem véletlenül, hiszen ezek mind az adott cég, mind az ügyfél számára kényelmes és hasznos megoldást jelentenek.

Sokan azonban ennek ellenére sem mernek belevágni egy előfizetéses rendszer kiépítésébe, hiszen félnek a lehetséges költségektől. Pedig abban az esetben, ha jól csináljuk, rengeteg új, állandó ügyfelet szerezhetünk, és a kiadás egész biztos, hogy kamatostól megtérül.

Most megmutatom Neked, miért éri meg megtervezned saját online, előfizetéses rendszered, és hogyan érdemes a siker érdekében nekivágnod a feladatnak!

Mit jelent az előfizetéses rendszer?

Ha azt a szót halljuk, hogy előfizetés, a legtöbbünknek évtizedek után is a napilapok és magazinok jutnak eszébe. Sokak nem is gondolnák, a digitális fejlődés az üzleti élet szempontjából nézve milyen új lehetőségeket hozott magával. 

Manapság rengeteg olyan szolgáltatás akad, melyre online formában, bizonyos havi összeg ellenében előfizethetünk.

Ez lehet akár kiemelt tagság egy oldalon (lásd például a Youtube tagdíjas rendszerét), lehet egy prémium szolgáltatás (felhőalapú tárhely, VPN, stb.), de akár online magazinokra, vagy épp havi rendszerességgel igényelt termékekre is előfizethetünk. 

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, egyvalami ezekben a megoldásokban azonban mégis közös: mindegyik egy olyan, automatikus rendszerre épül, mely a feliratkozástól kezdve egészen a lemondásig automatikusan vezeti végig az ügyfelet egy folyamaton. Regisztrálja az előfizetését, hónapról hónapra levonja a bankszámlájáról a tagdíjat, intézi a számlázást, és  biztosítja azt, hogy a megrendelt szolgáltatás teljesüljön.

Neked, mint a vállalkozás tulajdonosának pedig szinte a kisujjadat sem kell mozdítanod. A gép forog, a rendszer dolgozik, Te pedig minimális munkával hatékonyan maximalizálhatod havi bevételeidet!

Az én vállalkozásom is belevághat?

Ha van egy jó ötleted, és gondoltál már arra, hogy előfizetése rendszerként szeretnéd megvalósítani, van egy remek hírem a számodra: szinte minden vállalkozásban létre lehet hozni havi szintű előfizetési modelleket és a hosszú távú stabilitáshoz érdemes is ezeket bevezetni. Az előfizetéses rendszerek segítségével ugyanis mindkét fél, a vállalkozás és az ügyfél is jól jár. Hogy hogyan?

Utóbbit a rendszert megszabadítja a havonta ismétlődő rendelésbe vagy feliratkozásba fektetett, felesleges időpazarlástól, míg előbbinek segít abban, hogy folyamatos, kiszámítható, előre tervezhető bevételhez jusson.

Nincs szükség arra, hogy az ügyfeleket folyamatosan vásárlásra késztessük, hírlevelekkel, ajánlatokkal bombázzuk, akiknek a szolgáltatásai lehetővé teszik azt, hogy havi szintű lebontásban megrendelhetők és kifizethetők legyenek. 

A rendelések kezelését és a számlázást intéző rendszer pedig 100%-ban automatizálható, így üzemeltetéséhez nincs szükség külön munkaerő alkalmazására, felesleges időbefektetésre sem. Cégünk így akár akkor is bevételt termelhet, amikor mi épp a Balaton partján, egy nyugágyban fekve süttetjük a hasunk.

Ebből talán már Te is jól láthatod, miért is éri meg kidolgoznod és alkalmaznod a saját előfizetési modelljeidet. Ha azonban nem tudod, hogyan vágj bele a feladatba, vagy ha a folyamat bármelyik lépésénél elakadnál, keress bizalommal. 

Én segítek abban, hogy igazán stabil, hosszútávon jövedelmező előfizetési modellt építhess vállalkozásod számára!

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.