Mi az a Trello és miért érdemes használnod?

Egyszerű és rugalmas applikáció, mely szinte gyerekjátékká teszi a tervezést és a projektek kezelését. Megmutatom, miért érdemes a Trello-t használnod!

Ugye Te is érezted már, hogy a rengeteg elvégzendő feladat között teljesen elkeveredsz? Hogy gyakran olyan, mint ha elvesznél az egymás hegyén-hátán álló projektek erdejében? Vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha lenne egy olyan eszközöd, mely gyorsabbá és egyszerűbbé tenné a közös feladatok megoldását munkatársaiddal, partnereiddel?

Akkor Trello az az applikáció, amit neked találtak ki! Egyszerűen kezelhető, ingyenes, rugalmas és látványos megoldást kínál projektek kezelésére, és gyakorlatilag bármilyen más, fontos megszervezésére. 

Ha most velem tartasz, megmutatom azt, miért érdemes neked is egy próbát tenned vele!

Mi is az a Trello?

A Trello egy online projektmenedzsment eszköz, melynek segítségével különböző feladataidat és munkafolyamataidat virtuális táblákba rendezheted. Csapatokat, projekteket és munkafolyamatokat instruálhatsz úgy, hogy ehhez semmi mást nem kell tenned, csak néhány elemet pár kattintással odébb húznod a képernyőn. 

Végeredményben pedig elég egyetlen pillantást vetned az applikációra és máris láthatod, min és kivel dolgozol együtt éppen, és milyen fázisban tart a munkafolyamat.

Nagyjából úgy kell elképzelned az egészet, mint egy nagy, fehér táblát, melyet különböző Post-it cetlikkel ragaszthatsz tele. Ezek a cetlik a Te és a csapatod teendőit jelzik. 

A Trello-ban ezeket a feladatokat sokkal egyszerűbben és hatékonyabban, virtuálisan rendezheted el. Fotókat és forrásanyagokat rendelhetsz hozzájuk, megjegyzéseket fűzhetsz a különböző kártyákhoz, az elkészült projektmunkákat pedig csatolmány formájában fel is töltheted.

A feladatok tartalmazhatnak jegyzeteket is, amelyek lehetővé teszik a csapattagok számára, hogy nyomon kövessék az előrehaladást, a cselekvésre való ösztönzés érdekében pedig bizonyos embereket meg is jelölhetünk a jegyzetekben.

Egyszóval minden egy helyen, rendkívül praktikus és átlátható módon kezelhetsz a projektjeiddel kapcsolatban, arról már nem is beszélve, hogy a Trello-t okostelefonod vagy tableted segítségével bárhol elérheted.

Miért annyira népszerű?

A Trello-t jelenleg világszerte több millióan használják, és nem véletlenül. Az applikáció népszerűsége ingyenes mivolta mellett leginkább az egyszerűségének köszönhető. 

Míg a hagyományos projektmenedzsment eszközöket kifejezetten professzionális projektmenedzserek számára tervezték, és olyan összetett technikákat használnak, mint például a Gantt-diagramok, a Trello a használata során a hangsúly az egyszerűségen van. Az alapok használatát szinte bárki percek alatt megismerheti és elsajátíthatja, és egyedül, vagy egy csapat részeként is sikeresen kezelheti saját projektjeit.

Miért hasznos a Trello a fejlesztői munka során?

A Trello-t tapasztalatból tudom ajánlani neked, hiszen ügyfeleimmel a projektek fejlesztési időszak alatt és után egyaránt ezt a megoldást használjuk a közös feladatkezelésre. 

Ők itt jelezhetik az adott projekttel kapcsolatos észrevételeiket, rögzíthetik az esetleges hibákat és minden, munkával kapcsolatos kérésüket. Láthatják, hogy halad a projekt, épp melyik feladat van folyamatban, melyik lett áthelyezve tesztelés listára. 

Miután az ügyfél letesztelte és késznek tekintette az adott kártya tartalmát, áthelyezheti azt az elkészült feladatok listájára. Így mindig biztosak lehetünk abban, hogy a munka jó ütemben halad, és egyetlen fontos részfeladat sem kerül parkolópályára, nem veszélyezteti a projekt megvalósulását.
Én pedig mindent egy helyen láthatok, ami nem csak kényelmesebbé, de gyorsabbá és hatékonyabbá is teszi a munkámat. 

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.