Melyik a legjobb online számlázási megoldás egy webshop számára?

Manapság az online üzletek rengeteg gyors és hatékony automatikus számlázási megoldás közül válogathatnak. Megmutatom, melyek lehetnek a leghatékonyabbak.


Egy vállalkozás számára a legfontosabb alapfeltétel a számlaképesség. Nincs ez másképp egy webáruház esetében sem, ahol ráadásul a számlázás automatizálása is fontos kérdést jelent. 

Manapság erre a célra már több olyan lehetőség közül is választhatunk, melyek gyors és hatékony, nem utolsó sorban pedig a NAV által is elfogadott megoldást kínálnak az automatikus számlázás témakörében. 

Ebben a bejegyzésben megmutatom a két legnépszerűbb hazai alternatívát, és azt is megtudhatod, melyiket miért érdemes választanod, ha te is saját online áruház üzemeltetésébe fognál!

Hogyan válasszam ki a számomra megfelelő programot?

Az online számlázóprogram kiválasztása első ránézésre egyszerű feladatnak tűnik, azonban korántsem szabad elhamarkodottan döntened. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy melyik megoldást választod, hiszen a rendelkezésre álló lehetőségek funkciójukban és árazásukban is eltérőek lehetnek egymástól.

Akad olyan program, melyet már ingyen is használhatsz, funkciói azonban limitáltak lesznek. Mások a fizetős csomag mellett is csak egy minimális extra összeg kifizetése mellett teszik lehetővé az elektronikus számlák kiállítását. Éppen ezért, mielőtt regisztrálnál, érdemes jól áttekinteni azt, az általad választott program és díjcsomag pénzedért cserébe mit is tesz lehetővé.

Ha online számlázásról van szó, a hazai piac két legnépszerűbb versenyzőjének a Számlázz.hu és a Billingo tekinthető. Nem véletlenül, hiszen mindkét esetben hatékony, NAV-biztos megoldásról beszélünk. Az, hogy melyiket választod, leginkább saját igényeidtől és attól függ, menyi időt, valamint pénzt szeretnél megtakarítani az online számlázáson.

Mit tud a Számlázz.hu?

A Számlázz.hu talán az egyik legismertebb megoldás az online számlázás piacán. Nem véletlenül, hiszen már 2005 óta segíti a magyar vállalkozások hatékony digitalizációját. Nem csak az egyszerű és gyors számlázást teszi lehetővé, de az összetett folyamatok összehangolására is alkalmas. 

Egyszerre támogatja a vállalkozók és a könyvelők munkáját, automatizált folyamatainak köszönhetően pedig a KKV-k és nagyobb cégek számára is tökéletes pénzügyi megoldást kínál.

Természetesen saját webshopon is integrálható, amit Számla Agent szoftvermodul és az automatikus számlakibocsájtás aktiválása tesz lehetővé. 

Érdemes azonban megemlítenünk, hogy árazás szempontjából nem feltétlenül a legjobb megoldást jelenti. A Számlázz.hu ingyenes díjcsomagja például nem teszi lehetővé az elektronikus számlák kiállítását, és ezekért a havidíjas csomag esetén is külön, számlánkénti darabárat kell fizetnünk.

Mit tud a Billingo?

A Billingo egyik nagy előnye a Számlázz.hu alkalmazásával szemben az árazás. Itt ugyanis már az ingyenes verzió is lehetővé teszi az elektronikus számlák kiállítását, így magától értetődő módon a havidíjas megoldás esetén sem kell külön fizetnünk ezért. 

Ez nagy előny lehet az olyan, induló webshopok számára, akiknek havi pár ezer forint is sokat számít abban, hogy felszínen maradjanak.

A Számlázz.hu alkalmazásához hasonlóan a Billingo nem csak a számlázás, de a NAV adatszolgáltatást, valamint a könyveléshez szükséges anyagok átadását is gyors és egyszerű feladattá teszi. 

Ráadásul rendkívül könnyen integrálható, hiszen a nagy webshop motorokhoz teljesen ingyenesen elérhetők azok a saját fejlesztésű pluginek, melyek segítségével a Billingo és az áruház felületének összekötése pillanatok alatt megoldható.

Barion partnerként a kártyás fizetés lehetősége is pillanatok alatt összeköthető az online számlázással, így fejlesztés nélkül biztosíthatod a lehetőséget látogatóidnak a gyors és egyszerű fizetésre.

Mindezek mellett a Billingo kiváló support-tal rendelkezik, így bármikor problémád adódna a programmal, az ügyfélszolgálat segítőkész és profi kollégákkal e-mailben és telefonon egyaránt szolgálatodra áll.

Miért fontos a megfelelő számlázót választanod?

Végül, de nem utolsó sorba ne feledkezz meg arról, hogy az online számlázás ma már nem csak lehetőség, hanem kötelesség is egyben. Míg korábban ugyanis vállalkozóként lehetősége volt papíralapú számla kiállítására, addig mára a NAV szabályai szerint minden vállalkozás köteles az online adatszolgáltatásra. 

Így nagy valószínűséggel a virtuális számlázás már a Te számodra sem számít ismeretlennek. 

Hogy melyik megoldást választod az természetesen csak igényeidtől függ. Ha engem kérdezel, ügyfeleimnek egyszerű integrálhatósága és funkcionalitása miatt is a Billingot szoktam javasolni.

Ha bármelyik, számodra szimpatikus lehetőséget szeretnéd webshopodba, vagy webes rendszeredbe is integrálni, fordulj hozzám bizalommal és én segítek Neked ebben!

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.