Így teszi könnyebbé az életed az automatizált számlázás

A számlázási folyamatok automatizálásával a kis- és nagyvállalkozások egyaránt időt és energiát spórolhatnak. Most megmutatom azt, hogyan.


Minél sikeresebb egy vállalkozás, annál több időt és energiát vesznek igénybe az adminisztrációval járó folyamatok. És habár a papíralapú számláktól mára sikerült megszabadulni, az online felületen végzett manuális számlázás továbbra is rengeteg értékes időt rabolhat el.

És mint tudjuk, az idő pénz. Ebből adódóan az elvesztegetett percek olyanok, mint az ablakon kidobott profit. 

Akadnak azonban folyamatok, melyek ma már hatékonyan automatizálhatók annak érdekében, hogy a papírmunkával eltöltött idő ne álljon a siker útjába. Most megmutatom Neked azt, hogyan teszi könnyebbé az automatikus számlázás mind a vállalkozó, mind az ügyfél életét.

A papírszámla a múlté. De ez még nem jelent tökéletes kényelmet

Habár a papíralapú számla ideje lejárt, manuális számlát továbbra is gond nélkül állíthatunk ki az online számlázó rendszerek használatával. A manuális kiküldés után pedig várhatjuk a beérkező, manuális utalást. Nem hangzik túl kényelmesen, nemde?

Ez a folyamat egy egyéni vállalkozás esetén még működőképes lehet, azonban már egy több ügyféllel rendelkező kisvállalkozás esetén körülményes és időigényes. Egy nagyobb cégről már nem is beszélve. Értékes munkaórákat emészthet fel és sok esetben akár külön erre a célra alkalmazott munkaerőt is igényelhet.

Érdemes azonban tudni, hogy a számlázással járó a folyamat száz százalékosan automatizálható. Egy háttérben futó, erre a célra programozott rendszer segítségével másodpercek alatt intézhető minden ügyes-bajos dolog, ez pedig nem csak a vállalkozásnak, de az ügyfél számára is kényelmesebbé teszi az üzletet. 

Teljes körű megoldás, száz százalékos ellenőrizhetőség

Az automatizált számlák legnagyobb előnye, hogy kiküldésükhöz nincs szükség emberi közreműködésre. A beérkező megrendelések során a rendszer automatikusan átveszi az adatokat, ez alapján állítja ki a számlát, és kiküldi ki egyenesen az ügyfél e-mail címére. Ez már alapvetően gyors és hatékony megoldás, azonban még csak a jéghegy csúcsát jelenti.

Az automatizált rendszer segítségével ugyanis egy központi helyen kezelhetünk minden olyan feladatot, ami az üzleti partnerekhez kapcsolódó számlákkal, a hozzájuk tartózó folyamatokkal kapcsolatos. A számla automatikus kiállításától és kiküldésétől kezdve egészen a kintlévőségek kezeléséig. Ez pedig nem csak komoly időspórolást jelent, de nagyobb biztonságban is tudhatjuk cégünk pénzügyeit.

Mivel minden egyes megrendelés és kiállított számla ezen az egy adott rendszeren megy keresztül, így biztosak lehetünk abban, hogy többé nem adódnak kellemetlenségeink az elkeveredett, kifizetetlen számlákból. A számlatörténet ugyanis lépésről lépésre követhető, és minden esetben képben lehetünk saját számláink státuszával.

Nem csak a vállalkozó számára kényelmes

Mivel az automatizált számlázási rendszer a teljes megrendelési folyamat kezelésére képes, így nem csak a vállalkozó, de ügyfelei részéről is képes leegyszerűsíteni és felgyorsítani a folyamatot.

Rendszeres kifizetések esetén a számla automatikus kiállítása mellett a kintlévőségek automatikus kezelése is megoldható, így többé nem kell törődni a manuális utalással. Sőt, nem okoznak fejfájást az esetlegesen elfelejtett, kifizetetlen számlák sem, hiszen mindent a háttérben futó, leprogramozott rendszer intéz helyettünk, szinte másodpercek töredéke alatt.

A számlázás automatizálása tehát több szempontból is hatalmas versenyelőnyt jelent egy vállalkozás számára. Automatikus rendszer segítségével nem csak időt és pénzt takaríthatunk meg, de számlázással kapcsolatos ügyeinket kényelmesen és nagyobb biztonságban is kezelhetjük. A fennmaradó időt és energiát pedig abba fektethetjük, ami számunkra a legfontosabb: vállalkozásunk folyamatos fejlődésébe!

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.