Hogyan fizethetnek a látogatók bankkártyával a weboldaladon?

Ma már egyetlen webshop sem működhet hatékonyan bankkártyás fizetési lehetőség nélkül. Megmutatom a négy leggyakoribb alternatívát, melyek a te üzleted számára is biztonságos és hatékony megoldást jelenthetnek.


Az online jelenlét egy vállalkozás számára napjainkban fontosabbá vált, mint korábban bármikor. Az elmúlt egy évben rengeteg olyan üzlet indított online áruházat, melyek korábban csak hagyományos formában üzemeltek.

Ahhoz azonban, hogy egy webshop hatékonyan tudjon működni, szükség van arra, hogy a vásárlók egyszerűen, gyorsan és nem utolsó sorban biztonságosan tudjanak fizetni bankkártyájukkal. 

Szerencsére ma már rengeteg szolgáltató közül választhatunk, akik ezt lehetővé teszik. Ebben a bejegyzésben a leggyakrabban használt és legbiztonságosabb lehetőségeket mutatom be Neked!

Stripe

A Stripe egy online fizetési megoldás, mely nagyon könnyen integrálható szinte bármely webshop felületére. A regisztráció gyors és egyszerű, csak néhány adatot kell megadnod hozzá. A hozzád befutó kifizetéseket pedig egyszerűen, egy mobil applikáció segítségével kezelheted.

A Stripe lehetővé teszi, hogy több mint 130 valutában fogadhass tranzakciókat, így használatával webshopod nem csak hazai, de nemzetközi szinten is megállja a helyét. A vásárlóknak pedig nincs szükségük arra, hogy regisztráljanak, vagy bármilyen plusz adatot megadjanak a fizetés során, így nem csak kényelmes, de kiemelkedően biztonságos megoldás is egyben.

A Stripe további nagy előnye, hogy rendkívül alacsonyak a költségei. Használata során tranzakciónként kell jutalékot fizetnünk, ez az ár az iparági 3-5%-os díj helyett csupán 1.1% + 85 Ft tranzakciós költség. Arról nem is beszélve, hogy integrálásához nem kell regisztrációs díjat fizetned, azaz az indulási költség teljesen ingyenes.

SimplePay

Talán az egyik legnépszerűbb hazai megoldás az OTP SimplePay, mely lehetővé teszi a gyors, egyszerű és biztonságos kártyás fizetést. 

A kereskedők számára azonban némileg költségesebb, hiszen a többi, itt felsorolt opcióval ellentétben használata során nem csak magasabb tranzakciós díjjal, de regisztrációs díjjal is számolnunk kell, melynek költsége nagyjából 50.000 forintot jelent.

A Simple Pay egyik nagy előnye azonban, hogy az ismerős logó és a nagy, hazai bank neve miatt a legtöbb vásárló ebben a megoldásban bízik meg leginkább.

Barion

A Stripe-hoz hasonlóan a Barion egyik legnagyobb előnye az olcsó ámde hatékony működésében rejlik. A csatlakozás során szintén nem kell regisztrációs díjjal számolnod, abban az esetben pedig, ha nincs más bankkal szerződésed, a Barion 100 millió forint bevételig 0% a tranzakció díjat számol fel. Ezután is rendkívül kedvező, 1%-0,5%-ot kell csak fizetned.

Használatához külön bankszámlát sem kell nyitnod, mert a bevételek kiutalását már meglévő számládra is kérheted. Ráadásul a szerződéskötési folyamat teljesen online, gyorsan és gördülékenyen zajlik.

Használata a vevők számára is biztonságos, azonban tudnod kell, hogy a Barion vásárlóid adatait marketingcélokra is használja, így fizetés után időnként személyre szabott reklámokat küldhet postafiókjukba, ami sokak számára kevésbé lehet bizalomgerjesztő.

Paypal

A PayPal jó megoldás lehet egy induló webáruház számára, hiszen könnyedén integrálható fizetési megoldás. A rendszer használata ingyenes, nincs éves díja sem, azonban, mint sok hasonló esetben tranzakciós díjat itt is kell fizetnünk. Ez nagyjából az utalás 1,9-3,4 százalékát jelenti. Minél több tranzakciót bonyolítunk azonban egy hónapban, ez az összeg annál kevesebb lesz.

A PayPal fizetést sok vevő kedveli, ha ugyanis ezt a fizetési módot választják, nem kell se számlaszámot se bankkártya-számot megadniuk, éppen ezért megbíznak benne. Azonban némileg körülményes is, hiszen a fizetéshez a felhasználónak mindenképp rendelkeznie kell saját PayPal számlával.

Melyiket megoldást érdemes választanom?

A négy lehetőség közül bármelyiket választhatod, hiszen mindegyik megbízható és hatékony megoldást jelent a kártyás fizetés integrálására. Saját ügyfeleimnek azonban leginkább a Stripe-ot szoktam ajánlani. 

Ez ugyanis alacsony jutalák mellett szolgáltat megbízható működést, minőségi implementációs folyamattal rendelkezik, és garantálja a teljeskörű dokumentációt.

Ha úgy érzed, Neked is szükséged van arra, hogy weboldalad látogatói számára elérhetővé tedd a kártyás fizetés lehetőségét, fordulj hozzám bizalommal és segítek neked!

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.