Ezért érdemes kiszervezett szoftverfejlesztésben gondolkodnod

Megmutatom, mi az IT outsourcing lényege és miért lehet jobb döntés, mintha cégen belül oldanád meg a szoftverfejlesztést.


Az egyedi szoftverfejlesztés számos iparág elengedhetetlen velejárója. Az e-kereskedelem terén az üzleti folyamatok modernizálása például elképzelhetetlen lenne egyedi ötletek megvalósítása nélkül, amihez pedig minden esetben szükséges a minőségi IT-munka.

De melyik megoldás lehet az ideálisabb? Az, ha a fejlesztéseket cégen belül intézzük, vagy pedig az, ha külsős, szakértőkből álló csapat számára szervezzük ki a feladatot? 

Most megmutatom neked, mik az IT-outsourcing legnagyobb előnyei és miért érdemes neked is a kiszervezésben gondolkodnod!

Mit jelent az IT outsourcing?

A szoftverfejlesztés kiszervezése az IT-szektoron belül mára egyetlen cég számára sem jelent ismeretlen megoldást. A vállalkozások leginkább abban az esetben szokták igénybe venni a külsős szolgáltatásokat, ha egy projekt megvalósításához nagyobb mozgástérre, a belsős határokat meghaladó megoldásokra és erőforrásokra van szükségük.

A kiszervezett szoftverfejlesztői munka ugyanis segít a folyamatok modernizációjában, az új ötletek megvalósításában. Mindezt úgy, hogy nincs szükség egy specialistákból álló, állandó, belsős csapat összekovácsolására.

Miért éri meg a kiszervezés?

Ha az IT-feladatokat profi, külsős csapatra bízzuk, azzal hosszú távon rengeteg energiát és pénzt spórolhatunk cégünknek. Csak hogy a legáltalánosabb előnyöket említsük:

·      Kevesebb kiadás

A belsős szoftverfejlesztés az esetek többségében komoly erőforrásokat emészt fel. Az IT-s munkatársakból szakértő csapatot kell szerveznünk, melynek munkájáért akkor is fizetnünk kell, ha az adott projektben épp nincs elvégzésre váró feladat. 

Az egész évi bérezés pedig nagyon komoly kiadás lehet, különösen egy olyan kisvállalkozás esetében, melynek erőforrásai limitáltak.

A szoftverfejlesztés kiszervezése ezzel ellentétben garantálja a költségvetés hosszú távú tervezhetőségét. Nincs szükségünk állandó, belsős fejlesztői csapat fenntartására, nincsenek járulékos költségek, minden projekt esetében tudjuk, pontosan hogyan is kell számolnunk. Ezáltal a kiszervezett IT-munkával hosszabb távon rengeteget spórolhatunk. 

·      Gyorsabb kivitelezés

A feladatok belsős megoldása sokszor rengeteg időt vehet igénybe. Egy újonnan induló projekt esetében számolnunk kell a toborzásba fektetett idővel, a betanítással, a próbaidő alatt esetlegesen felmerülő problémákról pedig már nem is beszélve. 

Abban az esetben azonban, ha saját csapat építése helyett a munkát profi, külsős cégre bízzuk, a folyamat lényegesen leegyszerűsíthető és lerövidíthető. Nincs többé szükség arra, hogy tréningeket szervezzünk, nem okoz több problémát a munkaerő vándorlása, és jóval egyszerűbb és rugalmasabb feltételek mellett alakíthatjuk ki a tervezett projekt menetrendjét.

·      Rugalmasság

A kiszervezett fejlesztés segít abban, hogy hatékonyabban tudjunk alkalmazkodni a piaci igények és a trendek folyamatos változásához. Míg a belsős kollégák szaktudása sok esetben csak az IT-szektor egy adott szegmensére korlátozódik, addig a külsős cégek közt mindig találhatunk olyan specialistát, akinek képzettsége megfelel az aktuális terveinknek.

Ilyen módon mindig hatékonyan alkalmazkodhatunk a piaci igények változásához, és az esetlegesen felmerülő, váratlan igények kivitelezésével sem lesz probléma.

Kinek éri meg igazán a fejlesztés kiszervezése?

A fentebb leírtak alapján összességében elmondható, hogy a kiszervezés mindazon esetekben jó döntés lehet, melyekben a siker a projekt gyors és hatékony élesítésén múlik, és nincs idő hosszú hónapokat ülni kizárólag a szervezés felett.

De az outsourcing esetében kiemelt szempont lehet a költséghatékonyság is, hiszen egy saját csapat fenntartása képes lényegesen megnövelni egy adott projekt hosszú távra tervezett költségeit.

Arról már nem is beszélve, hogy a kiszervezés rengeteg terhet vehet le egy cég válláról. Az ilyen módon felszabaduló kapacitások pedig hatékonyan fektethetők be a siker szempontjából jelentős, egyéb feladatok ellátásába. Például a marketing építésébe, a tartalomgyártásba, vagy épp a jól működő ügyfélszolgálat felépítésébe.

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.