Egy korszak lezárult

Egyéni vállalkozás itt, átalakulás ott. Ebben az 5 évben úgy érzem, hogy sikerült felépítenem valamit, ami miatt stabilan tudom folytatni máshogy, más körülmények között.

Az egyéni vállalkozásomat 2016 októberében indítottam KATA adózási formában. Célom az volt, hogy remek szoftvereket programozzak különböző ügyfelek számára, különböző elképzelések alapján. Akkoriban nem volt csapatom, ügyfélköröm, illetve alacsony költséget kerestem indulásnak, hogy átvészelhető legyen egy vállalkozással kapcsolatos döcögős indulás. A '16-os év még így is veszteséges volt, de nem adtam fel. Ráadásul nem könnyítette meg a sztorit egy családi devizahitel adósság sem, viszont így is megkaptam a családi háttértámogatást, köszönöm ezt nagy hálával édesapámnak. 

Amit viszont megtanultam az első években az az, hogy törekedni kell a minőségi kapcsolatépítésre, viszont ezt fokozatosan tudom felépíteni. Nagy mázli kell, hogy bekerüljek egyből a nagy halak közé, így részemről igyekeztem reális célt kitűzni (meg akartam előzni Mészáros Lőrincet, de tényleg). A kapcsolatépítés első építő eleme, hogy legyél szimpatikus és empatikus személyiség, könnyű a dolgod, ha alapból ilyen vagy. 🙃 Ez mindig meghatározó tud lenni az első élő kommunikációs meetingen az ügyféllel. Ha nem hiszel nekem, próbáld ki. 😉
Rengeteg pénzt és időt öltem a tanulásba (középiskola és egyetemen kívül, önerőből, saját akaratból), hiszen az informatika és a programozás az a szakterület, ahol állandóan tolnod kell az anyagokat (mielőtt félre értenéd, tudás anyagra gondolok) és azóta sem telik el úgy hónap, vagy hét, hogy ne tanulnék. Hiszen attól még hogy szimpatikus vagy az ügyfél számára még nem tudod kivitelezni a projektet, ha nem vagy jó az ahhoz szükséges kompetenciákban.

ÉV: 2017
2017 már érdekesebben alakult. Sikerült részt vennem egy nagyobb projektben, amit 2016-ban sikerült megnyernem. Az ügyféllel jó kapcsolat alakult ki, viszont pár hónap után már nem tudta finanszírozni a projektet, így rendes ember módjára úgy gondoltam, hogy segítek végig vinni ezt saját és családi pénzösszegek beáldozásával. Most lehet azt gondolod, hogy 'aszta, de jó fej', 'bárcsak én is találnék ilyen balekot' és egyéb hasonló gondolatok, de szeretném most leszögezni a tapasztalatom. Segíts, de csak és kizárólag ésszerű kereteken belül, ahol téged nem érint nagy kár. A probléma akkor kezdődött, amikor már pénzt is akartam keresni más projektek bevonásával. Az ügyfél természetesen zokon vette és konfliktus kialakulásával bebuktam minden beleölt anyagi támogatásom, a programozásba szánt időmről nem is beszélve. Számomra hatalmas tapasztalat volt abban, hogy hol a határ és úgy gondolom, hogy egy szükséges rossz volt, ami később jobbá tette az üzleti gondolkodásom. Pláne azért, mert rájöttem, hogy egy vállalkozás alatt nem csak a programozást kell tökéletesítenem, hanem vállalkozni is meg kell tanulnom, ilyenkor léptek be nem csak a marketing alapú könyvek, hanem a vállalkozással kapcsolatos tananyagok.
Viszont, ami számomra a legpozitívabb volt (igazából ezután minden pozitívnak tekinthető), hogy az első fizetős projekt, ami a bebukott projekt közben jött a leghosszabb partneri kapcsolatomat szülte. Azóta számos projektet kiviteleztünk együtt nagy elégedettséggel. Hálás vagyok, hogy így alakult.

ÉV: 2018
2018 volt ahol a vállalkozásom működése stabilizálódott. Több kisebb projektet kiviteleztem és épült az ügyfélbázis. A bevétel nagy részét fejlődésre fordítottam. Új könyvek, digitális anyagok, fizetős csoportok. És persze az eszközpark is frissült, sikerült lecserélnem az akkori Macbook Air laptopot az akkoriban új Macbook Pro laptopra. Amit ebben az évben megtanultam az az, hogy ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást tudj nyújtani a vállalkozásoknak, rendbe kell tenni a saját vállalkozásod alapjait, eszközparkjait.
Volt olyan időszak ebben az évben, amikor a havi fix 50.000 forintos KATA adót össze kellett kaparni valahogyan, ami egy új tanulási görbéhez vezetett a következő évben. Az pedig a TARTALÉKKÉPZÉS.

ÉV: 2019
2019 a tartalékképzés és fejlesztések éve volt. A nagy kérdés az akkori vállalkozásomban, hogy hogyan tudom fenntartani a vállalkozást úgy, ha két-három hónapig nem jön bevétel, mert mondjuk egy hosszabb projekt van kivitelezés alatt és az ügyfél egyértelműen és jogosan csak a végén fizet. Fejleszteni viszont kell, marketing költséget biztosítani kell, adózni kell, szerver költségeket a projektekhez fizetni kell, szoftvereket szintén fizetni kell. Megsúgom, nem találtam fel a spanyol viaszt, de! Számomra is egyértelművé vált, hogy a bevétel egy részét tartalékba kell helyezni a nehezebb időszakokra. Sose csinálj úgy vállalkozást, hogy ezt nem teszed meg! Továbbá gyúrni kell kicsit a havi bevételeken, ami azt jelenti, hogy találni kellett a vállalkozásban olyan folyamatot, ami havi bevételt generál. Sok vállalkozásnál ki lehet ezt alakítani, viszont nálam egyértelműsödött, hogy be kell vezetnem a havi előfizetést az üzemeltetési feladatokhoz. Minden hónapban fizettem a privát szervert a szoftver működéséért, megcsináltam havonta a frissítéseket és karbantartottam a rendszereket, mindezt egy jó ideig ingyen tettem. Ez megszűnt és elindult a havi üzemeltetés. Továbbá minden nagy projekt mérföldkövekre lett bontva, ami nagyjából egy mérföldkő egy hónapos intervallumnak felelt meg, így a teljesítés is havi szintű, ez mai napig is tökéletesen működik.

ÉV: 2020
2020 már egy stabilabban működő vállalkozást szült. Több nagy projekten dolgoztam. A jó kapcsolat építések ajánlásokat szültek, melyek generálták az ügyfeleket marketing nélkül. Viszont az online marketingen akkor is dolgozni szerettem volna, hiszen nem túl sokat foglalkoztam vele, mivel mindig volt munka. Viszont ezen változtatni szerettem volna, így megpróbáltam átállni a tartalommarketingre, ami egy hosszútávú stratégia része, amivel bármikor segítségére lehetek a vállalkozásoknak. Elindítottam rájuk a hirdetéseket, amivel szép olvasó számot generáltam. Alapból egy nehéz téma, hiszen szűk réteget tudsz megszólítani a digitalizációval. Mindezt majdnem egy évig rendszeresen csináltam. 2022-ben visszatekintve, hogy ez a befektetett idő megtérült-e, határozottan kijelentem, hogy közvetlenül nem. De valószínűleg jobb témákkal kell jönnöm.

ÉV: 2021
2021 és covid kicsit átrendezte már a piacot. Voltak olyan vállalkozások, akik visszavették a lendületet, voltak, akik ilyenkor tolták meg a fejlesztéseket. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült ezt az időszakot úgy végig vinnem, hogy növekedni tudtam, sőt a családi devizahitelt és ki tudtuk végre dobni. Remek kapcsolati tőkére tettem szert és mai napig is bővül ez a kör. Ha úgy nézzük az egyetlen sikeres marketing folyamatom a vállalkozásomban a jó munka, jó partnerek és a kapcsolattartás az ügyfelekkel.

ÉV: 2022
2022 az "atyaúristen mi történik itt év". Konkrétan olyan projekteket sikerült megnyerni, amivel már az egyéni vállalkozás elhagyását terveztem. Ebben az évben se hétvége, se szünnap. Van, hogy éjszakázás szükséges. Az új KATA törvény, amivel már kötelező megszűntetnem ezt csak adott egy végleges lökést. Viszont a véleményem a KATA adózási formáról, hogy kellett egy olyan lehetőség, ahol el lehetett kezdeni vállalkozni és nem egyből a magas adóterhekre termelni. Ez segítség volt, hogy pár év alatt felépüljön egy olyan stabil vállalkozás, ami kibírja a magasabb adóterheket is. Sok vállalkozni vágyónak szükséges egy ugródeszka, ami most megszűnt. Sajnálom azokat, akik most már nehezebben, vagy egyáltalán nem tudják megvalósítani az álmukat emiatt. 
Viszont számomra lezárult egy korszak így júliusban. Visszatekintve megtérült a rengeteg tanulás, a kitartás és felnőtt a vállalkozás is, hiszen vállalkozóból vállalkozás lettem. 😎

Szeptemberben jövök újra, hogy miként alakultam át és hogyan működünk a jövőben. Addig is köszönöm, hogy elolvastad a visszatekintésem és kitartást kívánok az elkövetkezendő időszakra! 

Ne maradj le az új információkról

Minden héten új és hiteles tudást kaphatsz a webes- és felhőrendszerek világáról. Bemutatom neked a lehetőségeket és bízom benne, hogy megfelelő döntés alapjait képezik számodra.

Vigyázom az adataidra, bővebben olvasd el az Adatvédelmi irányelveim.

© 2024 Hegedüs Tibor EV. Minden jog fentartva.